Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης


    Την Τετάρτη το Ένατο γυμνάσιο Βόλου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και συγκεκριμένα το τμήμα Γ2,  με συνοδεία δύο εκπαιδευτικών με σκοπό να έρθουν σε επαφή και να ευαισθητοποιηθούν, όσον αφορά τις διάφορες αναπηρίες και τις επιπτώσεις τους κυρίως στους νέους ανθρώπους. 



    Η διευθύντρια του σχολείου κα Γρηγορίου Φωτεινή μας μίλησε και μας εξήγησε τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν τόσο οι μαθητές με κυρίως τα προβλήματα μετακίνησης τους μέσα στην πόλη λόγω της έλλειψης υποδομών αλλά και παιδείας των συμπολιτών μας, όσο και οι εκπαιδευτικοί, ενώ τα παιδιά μας υποδέχτηκαν με χαμόγελα και ζεστές αγκαλιές.
                                                                    

    Πολύ συγκινητική ήταν η ανταλλαγή δώρων μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων, αφού οι μαθητές του ενάτου προσέφεραν γλυκίσματα που είχαν φτιάξει οι ίδιοι και οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ τους δώρισαν φυτά για την δημιουργία κήπου στο σχολείο τους καθώς και δημιουργίες από πηλό. 
                                      
     Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Ειδικές ανάγκες που είναι στις 5 Δεκεμβρίου.
                                                                      
    

     Συγχαρητήρια στα παιδιά μας που πάντα είναι πρόθυμα και πηγαίνουν σε τέτοιες σημαντικές κοινωνικές δράσεις και προσφέρουν τις δικές τους δημιουργίες για να δώσουν αγάπη , χαρά και ευχαρίστηση στα άτομα με ιδιαιτερότητες. Μπράβο και στους καθηγητές τους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.